28 сент. 2010 г., 14:30

Изоставеният храм 

  Поэзия » Любовная
657 0 1





 Ако болката се заличава,
 ако спира някога скръбта...
 След това, какво остава?
 Храм от прах и пустота...

 Свято място, във което
 той до вчера беше Бог,
 но от времето превзето
 избледнява... И без срок

 самотата настанява
 свитата си от тъга.
 Мъка и печал пленява
 храма с мъртва красота.

 А във него шепот жарък.
 Женска фигура мълви...
 Със очи със пламък ярък.
 Във сълзи... До зори...



© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??