8 янв. 2011 г., 23:37

Изповед 

  Поэзия » Любовная
581 0 2

В клонака нежно шептеше вятърът...

 

В сърцето догаря последна надежда.

Светът се ниже – кълбо прежда.

Звукът на тишината прониза,

Отдавна ръждясал над вратата корниза.

 

Безумна страст в мен се крие,

Като бездомно проскубано врабче!

Отвори си мъртвото сърце за мен –

Нека влезе гълъбът ранен!

 

Душата ми се къса до полуда,

Гора от чувства неистово бушува,

Разкъсва всяка твоя тирания,

С нежен полъх цяла ме залива.

 

Ще наметна черния ти шал –

Спомена от нашата раздяла,

За да може стихът ми възмъжал

Да се превърне в есенна балада.

 

Не ме изпращай -  ще си ида,

Не ме докосвай за последно,

А с поглед изпрати ме нежно –

Ти ко...ле неверно!!!...

 

НА ПРАГА ТИХО ПОТРОПА ДЪЖДЪТ...

 

© Светлана Талева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??