12 февр. 2007 г., 17:16

Изпъдена любов 

  Поэзия » Любовная
1587 0 15

В трамвая е задушно. И е мрачно.
А вечерта е звездна и красива.
В последната мотриса тихо плаче
една сама любов. И тъжна си отива.
По пътя ù поникват незабравки.
(очите ти от своя цвят са дали)
Остава глуха за циничните задявки
на пийнали, подвикващи нахали.
Тя спира в релсите замислен поглед.
(видяла двама ни в една посока)
Страните ù са топли. И са мокри.
Звездите я оглеждат от високо.
Последна спирка. И плафоните заспиват.
Дежурно свети само лунната пътека.
Изпъдена любов по нея си отива...
или върви към други, чакащи я? Нека!

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??