24 июл. 2023 г., 09:29  

Неземно 

  Поэзия
335 6 13

Ти казваш, че си мъж,
не ти е чуждо нищо земно.
Но аз не идвам, като дъжд,
да съживявам тази тленност.
Не!
Аз идвам, като див потоп,
след мен остава само вечност,
Дали ще си останеш роб
или ще избереш безбрежност?
Дали ще се издигнеш над
или ще пъплиш под небето,
дали ще спреш да сещаш глад
или от глад ще виеш с псето?

Жестоко ли е? - Не, не е.
За тебе искам не земя.
Небе! Небе!

© любимка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??