Jul 24, 2023, 9:29 AM  

Неземно 

  Poetry
358 6 13

Ти казваш, че си мъж,
не ти е чуждо нищо земно.
Но аз не идвам, като дъжд,
да съживявам тази тленност.
Не!
Аз идвам, като див потоп,
след мен остава само вечност,
Дали ще си останеш роб
или ще избереш безбрежност?
Дали ще се издигнеш над
или ще пъплиш под небето,
дали ще спреш да сещаш глад
или от глад ще виеш с псето?

Жестоко ли е? - Не, не е.
За тебе искам не земя.
Небе! Небе!

© любимка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??