Малка жаба в ракитáка,
в блато мътно се разкряка
и в зори надула бузи
всички обитатели разбуди.
Двойка патици съпрузи,
почнаха да тракат с човки.
Видри черни със мустаци
вирнаха докрай муцуни.
Два комара баджанаци
бръмнаха над будни раци.
Те пък старите ортаци
почнаха да тракат с щипки.
Риби взеха да подскачат,
всичко живо се събуди.
Гарвани по клони грачат,
птици кряскат, като луди.
Нещо бяло долетя
и нагази във водата.
Само леко каза:"ЩРАК!"
и настана тишина.
© Хари Спасов Все права защищены