12 нояб. 2013 г., 00:03

Желание 

  Поэзия » Философская
544 0 1

Желание


 

Желание - обвързващо и пошло.

Желание - притеглящо и разубеждаващо.

Желание, заради самото желание!

 

Желание, което те поставя на колене, 

в окови, което до такава степен те обсебва,

обладава, подчинява навиците, проблемите,

мислите, твоя свят.

 

Желание, което те омагьосва и след време,

обезличава.

То се идентифицира с теб, 

а ти загубваш контрол, самосъзнание, 

смисъл.

 

То те приканва всеки ден, всяка минута,

завзема част по част от твоята идеализирана

представа и забравяш, подаряваш, прощаваш,

защото то е все още гост, а утре ще е Господар!

 

© Анелия Зафирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не пречи наличието на желания, а вкопчването в тяхното обезателно случване!
Предложения
: ??:??