За Евтимов е камбанария свята,
за Дамянов пък мечта и мъст.
Една загадка вечно непозната,
разпъваща душите ни на кръст...
От чар и хубост сътворена,
издигаща от сълзи си стена.
Аз зная - цялата Вселена
робиня е на името - Жена!
© Божидар Георгиев Все права защищены