19 июн. 2013 г., 11:58

Жена 

  Поэзия
425 0 0

Знаеш ли какво е да бъдеш жена?

Това е, да бъдеш Слънце, огряло тучна ливада!

Това е живителен дъжд след ужасната суша!

Това е оня далечен, спасителен бряг,

за който жадува всеки моряк!

Това е милувката сладка на малко дете,

което покрай теб играе и расте...

Това са онези вълшебни длани, които гонят страхове

и държат в покорство всички мъжки бесове!

Да! Това е да бъдеш жена!

Даже Бог иска да си има една!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??