Жена
Загадка си,
ти, тайна вдъхновена,
и жрица нежна,
и огнена вълна.
Ти ласка нощна си
и уханна прелест,
и сладко вино
с опиващ аромат.
Ти обич си
и сила без предела,
и майчино крило,
и отронена сълза.
С коси от злато си
или абанос безценен,
във крехка младост
или бяла в старостта.
Оглежда се във тебе
цялата Вселена,
получила живот
от твоята ръка.
© Сеси Все права защищены