Да бъдеш жена не е лесно.
Трябва да търпиш критика постоянно.
Обиждат те без да е честно.
И го мислят за нормално.
Жена? Не, обект.
Наричат те всякак.
Липса на респект.
От малоумен хлапак.
А как ни наричат ли? Питаш това?
Слаба си - анорексия.
Пълна си - свиня.
С повече дрехи - монахиня си.
По-леко облечена - просиш си го.
Имаш самочувствие - надута си.
Нямаш такова - не ставаш за нищо.
Ние сме ЖЕНИ.
И имаме права.
Но биваме изнасилвани..
И върху нас си изкарват гнева.
Нашия глас не бива чут.
И не е важно мнението ни.
Ние не сме просто продукт.
А вашите сърца са студени.
Ние сме ЖЕНИ.
Ние раждаме живот.
И нас ни боли.
И ние изкарваме хляба си с труд и пот.
“На вас ви е лесно..”
Казва мъжът.
Но на тях не им е известно.
Че ние не сме просто ПЛЪТ.
© Вероника Николова Все права защищены