24 нояб. 2021 г., 08:43

Жена 

  Поэзия » Гражданская, Оды и поэмы
597 0 2

Една жена
седеше на пътя
с цигара в ръка
и къса пола...
Във късната, хладна вечер
без звезди и луна,
цигарата беше
и светлина и топлина...
Усмивка фалшива и нервна
и поза, неловка и чужда
заемаше бързо,
щом мине - я камион , я кола...
Сърцето и биеше бързо - сякаш
птица , уплашено,

в гърдите й пърха с крила...
Сякаш сърна,
е попаднала
в светлините на трафик...
А тя , бе просто жена...
Страх и гордост преглътнала...
Боса и гола,
дошла да изкарва
за децата си в къщи
топлина и храна!..
Valentina N.V. Mitova
15/11/2021 

See less

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??