Изгарящи следи по тялото -
следи от грях и суета!...
И тъжни истини се отразяват в огледалото,
една жена, докосваща нощта!...
Коя е тя?...
Рисува със сълзите си по тъмните стъкла,
а устните ѝ са премръзнали, мълчат
преглъщат късче самота!...
Черни рози бавно разцъфтяват в душата ѝ,
безмилостно убиват всеки спомен за любов...
Коя е тя?... С парещи следи по тялото, следи
от грях - среднощен зов?!...
Една жена, сама пред огледалото,
обгърната от студ и тъмнина,
рисува със сълзите си поредната картина
в тишина!...
30.03.2012г.
© Моника Стойчева Все права защищены