8 мар. 2015 г., 16:28

Жената като цвете 

  Поэзия » Любовная
1661 0 5

Жената като цвете

 

Не ме въздигай в бог,

защото аз съм само цвете -

с петлистна чашка, с сок,

от който давам на пчелите!

 

Не ме откъсвай в час,

когато слънцето изгрява,

че няма да съм аз,

която в ваза разцъфтява!

 

Не ме потъпквай в миг,

защото... пак ще се изправя,

но ти - с какъв ли вик

от самота ще се спасяваш?!

 

Не ме посаждай в съд,

защото там аз ще увехна...

Вземи ме, тръгнал в път -

ще бъда твоята утеха!

 

 

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??