5 июл. 2012 г., 10:23

Жената по ръба на пълнолунието 

  Поэзия
837 0 7

На Руми...

 

Жена, стояща на ръба на пълнолунието,

нестихваща, горяща, драматична...

и имаща дори неблагоразумието

да търси и открива душата поетична.

 

Жена, вървяща по ръба на пълнолунието,

по детски пряма, невинна и чиста...

прегръща ветровете на безвремието,

мечтаеща, живееща и напориста.

 

Жена, мечтаеща ръба на пълнолунието,

притихнала, копнееща, безкрайна...

смирено, кротко чака посвещението,

луна - голяма, дишаща, потайна.

 

 

© Белисима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??