Във всяка, уж
добра, жена
дух силен
на жената-войн живее,
дълбоко скрит
във нежната душа,
сигнали дава,
плаче и се смее.
Понякога надига
боен вик,
развихряйки
първичните си страсти.
И в този омагьосващ
огнен миг,
емоциите бурни са
контрастни.
Жената-войн подбира битките
внимателно,
със мъдрост,
без гняв и без злина,
сигурна в победата,
съзнателно,
бойният и вик е Свобода.
Свобода е избора
и личен,
макар неволно
да сгреши,
дори да падне,
пак ще се изправи,
достойно пътя свой
да продължи.
Жената -войн,
не става жертва.
Обстоятелствата външни
не вини.
Приятелка, любовница
и майка,
мисията свята
Тя цени.
© Таня Мезева Все права защищены