Jul 23, 2008, 11:57 AM

Жената-войн 

  Poetry » Phylosophy
1534 0 34

Във всяка, уж
добра, жена
дух силен
на жената-войн живее,
дълбоко скрит
във нежната душа,
сигнали дава,
плаче и се смее.
Понякога надига
боен вик,
развихряйки
първичните си страсти.
И в този омагьосващ
огнен миг,
емоциите бурни са
контрастни.
Жената-войн подбира битките
внимателно,
със мъдрост,
без гняв и без злина,
сигурна в победата,
съзнателно,
бойният и вик е Свобода.
Свобода е избора

и личен,
макар неволно
да сгреши,
дори да падне,
пак ще се изправи,
достойно пътя свой 
да  продължи.

Жената -войн,

не става жертва.

Обстоятелствата външни

не вини.

Приятелка, любовница

и майка,

мисията свята

Тя цени.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??