21 мар. 2019 г., 08:40

Жени 

  Поэзия
446 7 7

 

По пътищата на градските авенюта
се срещат красиви жени
и всяка е с име прочута,
след всички залязват звезди.

Шаблони за хубост рамкират
стройни и фини тела.
Mъжете щастливи остават
в стандартна любовна игра.

Порочните кръгове воално
разливат лилавия прах,
прозрачни дантели примамват:
– Елате и вие при нас!
– Ще дойдем, ще легнем и ние
в леглата от лъскав сатен.
Навярно ще търсим и Нея –
жената за теб и за мен.
В съня ми с носталгия влиза
девица, но сянка е тя:
в проекция бледа се впива
отражението на плътта.

Далечните спомени гаснат
като дим от наргиле…
устните ми картина докосват,
на която е твоето лице.

© Millennium Aquarius Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??