29 мар. 2012 г., 16:23

Жените в бяло 

  Поэзия
426 0 1

ЖЕНИТЕ В БЯЛО

 

И те са жени като всички други -

Живка, Здравка, Любка, Светлана.

Майки, другарки, колежки, съпруги,

но със професия хуманна.

 

Те са жените, що веждаме в бяло -

лекарки, сестри, санитарки -

те бдят над сърцето ни замъждяло.

Във болката ни са другарки.

 

За живота със смърта се борят.

Да бъдем искат живи, здрави.

Невъзможното се мъчат да сторят -

професия трудна избрали.

 

Те се грижат за съня ни спокоен -

от своя си сън се лишават.

За почитане трудът е достоен -

те без корист все се раздават.

 

Затова, сбрани в този празничен ден,

почитта си да им изразим!

Нека да е трудът им благословен!

За грижите им благодарим!

 

Красивото цвете е израз малък

на признателността ни към вас.

Бъдете живи и здрави кат камък!

Живейте вий със и за нас!

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Амин.
    Но не намирам поезия.
Предложения
: ??:??