Когато силната жена върви,
не се опитвай пътя й да спреш.
Сърцето може силно да кърви,
но тайната й няма да съзреш.
Тя винаги върви смело напред
и страх очите й не подозират.
Не крие длани нито в студ, ни в пек,
не се страхува, че ще я презират.
Когато силната жена реши
да търси отговори на копнежи
тя и душата си ще предреши
за да разплита дяволските мрежи.
С достойнство кротко ще те победи,
ръка за поздрав бавно ще протегне.
Честта ти няма да опозори,
но няма и в леглото ти да легне.
Когато силната жена тъжи,
страданието крие зад усмивка
и не защото вярва във лъжи,
а на душата си тъче завивка...
© Наташа Басарова Все права защищены