23 сент. 2023 г., 20:07

Житно 

  Поэзия
147 0 0

Жито украинско влиза,

родното навлиза в криза,

в огън се кове.

Зърнотерористка банда

все по руска пропаганда

бунтове зове.

 

Само житото остана,

всичко друго – стари рани,

стар, велик растеж.

Плодове и зеленчуци

в икономиката куца

де да ги съзреш?

 

Родни, де, че чужди има

и за двама, и за трима,

и за цял народ.

Тука родното не тачат,

все след чуждото се влачат

в нов полезен ход.

 

Ходът свързан с жежка миза,

сметката все не излиза,

че безспир крадат.

Кой ги сложи в парламента

да ги махне на момента,

че да сме рахат.

 

Не правителство, капан е,

по-добро, но как да стане

с този смесен пир.

Иска си печалби тлъсти

и лъжите мазни, гъсти

царя Келепир.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??