Жито украинско влиза,
родното навлиза в криза,
в огън се кове.
Зърнотерористка банда
все по руска пропаганда
бунтове зове.
Само житото остана,
всичко друго – стари рани,
стар, велик растеж.
Плодове и зеленчуци
в икономиката куца
де да ги съзреш?
Родни, де, че чужди има
и за двама, и за трима,
и за цял народ.
Тука родното не тачат,
все след чуждото се влачат
в нов полезен ход.
Ходът свързан с жежка миза,
сметката все не излиза,
че безспир крадат.
Кой ги сложи в парламента
да ги махне на момента,
че да сме рахат.
Не правителство, капан е,
по-добро, но как да стане
с този смесен пир.
Иска си печалби тлъсти
и лъжите мазни, гъсти
царя Келепир.
© Милена Френкева All rights reserved.