30 апр. 2012 г., 01:02

Живей! 

  Поэзия
500 0 0

Днес наричаш я Богиня...

Утре като сън,

забравил си това.

Илюзията, казват,

само миг е!

Защо ли?

Защото обсебен от себе си,

човек бързичко доброто забравя

и в плевели буйни

красотата забулва...

Къде отива сладостта...

от медените устни?

Нима Огнището не е горяло...

та само пепел е остало...

Нима душата е пустиня пуста?

А какво си сторил,

с оня приказен Оазис?

Нима приборил си се със самотата?

Ти, приятелю, сега Живей!

Обичай и широко сърце разтвори!

За дните прекрасни очи не затваряй!

Нежно с усмивка вратите отваряй!

 

© Таня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??