17 апр. 2009 г., 16:53

Живей! 

  Поэзия
657 0 3

Живей!

 

Ах, моля те, живей!

В живота ми присъствай!

Да ме оставяш ти не смей

на таз земя - ще е убийство!

 

Пълни живота ми със смях

и с болка, и с мълчание, пълни!

Живея истински със тях -

в душата ти звънят лъчи.

 

Ранявай ме, макар сурово

така понякога да ме обичаш.

Ти съществувай! Аз не искам много -

да знам, че въздуха ми дишаш.

 

А ако аз напусна този свят.

Нелепо и внезапно го напусна...

Ти пак живей! И розов цвят

априлски някога откъсвай...

 

Помилвай го с очи  дълбоки

и после с устни. Усети,

че с теб съм пак и колко

живея, щом живееш ти!

 

© Теодора Драгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Пролет.. цветя.. живот.. брао Теди
  • На мен всички моменти и моментчета ми харесаха!!!
    Отдавна не се беше вясвала, Тед... идваш с гръм!
    Живей, Тед!
  • Добре... но има някои моменти, на които им трябва оправяне.
    Ще те чета пак!
Предложения
: ??:??