3 июл. 2023 г., 18:19

Живея под егидата на Бога 

  Поэзия
378 2 2

ЖИВЕЯ ПОД ЕГИДАТА НА БОГА

 

... ще се смиря и аз на своя ред пред всички свои рухнали надежди

отново да се видя млад поет! – пак да нареждам римите си нежни,

с тях да ви милна в някой труден час, небе щастливо да ви обещая,

да се опитам пак да бъда Аз! – какво от туй, че му се вижда краят? –

девойките на моя рецитал да плачат, да си шепнат – да ме искат! –

 

а днес какво съм? – старец побелял, надянал предпоследната си ризка.

Реша ли, даже нея ще ви дам! – аз гол дойдох – и гол ще си отида.

И нека Господ Бог отсъди сам заслужих ли му светлата егида?

Без пукната стотинка в своя джоб ще литна във Вселената отвъдна.

Поезията – моят храм – и гроб! – във който аз и утре ще се сбъдна.

 

2 юлий 2023 г.

гр. Варна, 19, 45 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??