Живея, за да бъде
по-красив светът,
да се събужда утрото -
с усмивка на уста,
да тръгне с мене вятърът -
да търси онова,
което кара хората
да вършат чудеса!
Живея, за да има
в очите топлина,
от думите човешки
да разцъфтят цветя,
да срещна тъмнината
очи в очи с дъгата
и да засияе
палитра непозната!
Живея, за да дам
на този свят любов
и моля се за всичко -
да имам благослов,
да се превърна в цвете,
в птица във небето,
в пламъка изгарящ -
душата и сърцето!
© Недялка Сергеева Все права защищены