30 мар. 2023 г., 12:32

Живот 

  Поэзия » Философская
196 0 2

Получих всичко аз, което исках

и молих се на Бог за силата една

останах слаб и за това смирих се

успях аз себе си да подчиня

 

Помолих се за здраве, за да мога

да сторя най- великите дела

наместо туй немощен бях отслабен

за да извърша по- добри неща.

 

Богатство молих, за да съм щастлив

но в бедност проживях живота свой

за да получа радост, че съм жив

за да намеря мъдрост и покой

 

И власт аз молих, за да чуя хората

похвалата неискрена една

Получих слабост осъзнах умората

от фалш от дим и празна суета

 

И молих всичко що изпълва с радост

живота и ни кара да летим

дарен аз бях с живот и със способност

да оценявам всичко, да съм жив

 

Да, не получих нищо от това,

което аз помолих с упование

Накрая аз прекрасно осъзнах...

Молитвите ми са били разбрани!

© Росица Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??