8 нояб. 2023 г., 23:37

Живот 

  Поэзия » Другая
121 0 2

 

Годините се нижат...

Една след друга,

като мъниста на връвчица

Със тях сезоните,

закономерно следват...

Както в природата,

така и във живота ни

За мене... Пролетта отмина

Отмина лятото...

Настъпи ранна Есен...

Обичам тази Есен...

Прегръщам я и обожавам

Макар да зная,

че води ме,

към старост...

Зима...

Обичам колорита,

красотата,

мъдростта ѝ,

свободата ѝ

Обичам всичко...

което мога, свободно

да приемам

или да отричам...

Без много да го меря

Без много да претеглям

Живота ме научи бързо да пресмятам

Да се радвам на момента

На добрите хора...

Дори и на минутно щастие...

Да го обсебвам!

Да не го пилея!

Да оценявам красотата!

Да я чувствам!

Да ѝ се възхищавам!

На любовта, да мога да се радвам -

На чуждата и своята...

Да горя във нея...

И нека... ме запомните такава

Усмихната

Щастлива

Бурна

Цветна

Ярка

Никога унила

Изпълнена със пламъци

Мечти и планове...

Обичаща Ви... до безкрая

Сега и винаги!

Във всичките сезони

от живота ми

 

Valentina Mitova

08/11/2023

 

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Скитница!...Не векуваме, или мнооого рядко, затова да се радваме на всичко , което имаме...
  • Трябва да оценяваме живота и да умеем да се радаме на всеки миг! Така е, Вал, хубаво си го казала!
Предложения
: ??:??