Живот
Родих се в едната самота
от полъха на северния вятър,
бях влюбена единствено в нощта
и плащах скъпо и залъка
на мойта нежна тишина.
Във миг един, от Бог избран,
аз срещнах истинската съвест
и влюбих се, продавах всичко
на дявола единствено с присъди.
Баща ми, Бога, ме съди,
сърцето ми на две
раздра и тишината.
Любов и малките лъжи влюби,
да има нежност в тишината.
Семейство, Бог и дом,
и царство аз познах.
От трона се отказах,
за да имам всичко.
Любов, с кинжал убий ме
в кръвожадната печал.
Да! Аз всичко имам,
даже царството на ада.
© Елеонора Миладинова Все права защищены