16 авг. 2015 г., 22:33

Живот-джакпот 

  Поэзия » Юмористическая
384 0 1

Живот-джакпот

 

Колко е хубаво да имаш посока,

да знаеш накъде да вървиш,

да „пиеш на живота от сока”,

а не си – непопълнен фиш.

 

Колко е хубаво да имаш средства,

с които мечти да градиш

и някак си съвсем непосредствено –

вземеш, че си попълниш фиш.

 

Колко е хубаво да спечелиш

една значителна сума и току виж,

всички дни се превърнат в недели

от един простичък фиш.

 

Ех, надежди за лесни пари,

крепите и мен всяка неделя,

а животът минава все отстрани

и все повече с мен се разделя.

 

 

botyo

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Смисълът на живота за повечето хора е да спечелят от тотото. Мислят си ,че парите купуват щастие. Кой знае? Може пък това да е вярно за нравствените нищожества.
Предложения
: ??:??