Да, всички сме актьори във спектакъл
на сцената на нашия живот
Един те мрази друг пък теб е чакал
И всички теглим общия хомот..
Накрая всички се явяваме пред жури,
което обективно оценява
играта ни, намира ни кусурите
и критика градивна ни отправя
Тогава осъзнали своите грешки
за втори дубъл молим и очакваме
Ще репетираме отново, по човешки...
и своите грешки чинно ще изправяме
Това ще се повтаря докогато
пиесата научим наизуст
Тогава щом възприемеме урока
порастваме духовно изведнъж
И всичко е във името човешко
да се издигнем, да се възвисим
Да станем нии Божествено безгрешни
и егото сами да победим
© Росица Георгиева Все права защищены