8 янв. 2022 г., 20:53  

Животът е чудо 

  Поэзия » Строгие формы, Другая
1251 11 45

Животът е чудо. Не гледай на него

за даденост някаква, а със мечта.

Дори и в съдбата да бъде нелеко

не падай ти духом, върви през света.

Превръщай надеждата все в красота,

която и в горест, и в мрак побеждава.

Безсилно ще гледа в нощта си смъртта,

че нашата воля не ще притежава.

    Душите са винаги светли цветя.

 

Животът е чудо. Безличното его

в материя гасне, от алчността.

С лъжа за богатство колко далеко

ще стигнеш, кажи ми... до суета.

Телата умират, попива пръстта

и власт, и амбиции, преходна слава.

На Съдният ден е жар съвестта -

о, чистата съвест и тя ще припява:

    " Душите са винаги светли цветя " .

 

Животът е чудо - вълшебство, човеко -

от Бога дарено, от Любовта.

С лъчите си творчески, нежно и меко,

след есен и зима цъфти пролетта.

И лято по детски сияй с радостта,

с усмивка прекрасна се наслаждава

на приказка блага, струи обичта

и влюбеност звездна в сърца запламтява.

    Душите са винаги светли цветя.

 

Животът е чудо - с добро продължава.

След студ се възражда и след вражда.

Светликът, повярвай, не ни изоставя.

    Душите са винаги светли цветя.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??