17 июн. 2018 г., 22:12

Жмичка 

  Поэзия » Философская
371 0 2

Дете и слънце играеха на жмичка.
Момчето се криеше зад някое дърво,
а Слънчо търсеше да открие сянката му.
Преброди цялата земя и стигна до края.
Най-после я намери и играта свърши,
но малкото момче беше вече старец,
който не обичаше да играе на жмичка.
 
 

 

© Светлан Тонев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??