4 окт. 2024 г., 07:26

Жълтолистни усмивки 

  Поэзия » Пейзажная
70 1 2

 

Защо твърдят, че есента е тъжна –

листата ѝ са хиляди слънца,

които топлината с жар поддържат

в сезона на разбитите сърца.

 

И не дъждът сълзите насъбрал е,

изплакани в раздяла без любов.

По всяко време има и страдание,

но има и надежда с благослов.

 

Във облаци тъгата есен скрива.

Усмивки падат с жълтите листа.

А в сенките прибягва самодива

в магия претворила обичта.

© Диана Фъртунова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??