2 авг. 2019 г., 08:20

Жътварят Август 

  Поэзия » Любовная
1926 11 29

Сутрин облаци с цвят на циклама

крият изгрева в морска магия.

Краткотрайна е тази измама.

Никой изгрев не може да скрие.

 

По узрелите устни на Август

медовина от слънце се стича.

Предизвиква букет от аплаузи

той в душата на всяко момиче.

 

А пък вечер пияните вишни

на звездите в ликьор от забрава

те откъсват от всичко излишно.

Петолинните  нощи настават.

 

И тогава жътвар разсъблечен

на сърцето ти в нивата влиза.

Да превърне мига ти във вечност

и да стане за бъдното виза.

 

01.08.2019

© Мария Панайотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??