24 янв. 2018 г., 10:07  

Кафе 

  Поэзия » Любовная
1957 9 12

Стар приятел и чашка кафе!

Тихо плаче пианото някъде в здрача!

Стар приятел и нощ - кадифе,

нощ, каквато с години си чакал!

В малкия бар на големия град - 

ниско стеле се дим от цигари!

Късна среща с побратим сърцат -

буйно сипят се спомени стари -

стари дати и млади лица,

позабравени, прашни картини,

как е хубаво някой в нощта 

да те върне назад със години...

И изчезват тревогите твои далеч,

тихо стапят се някъде в здрача!

Стар приятел и чашка кафе -

нощ каквато отново ще чакам!

© Момчил Манов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??