3 нояб. 2009 г., 00:39  

Кабината 

  Поэзия » Другая
463 0 5

Забравих се
във телефонната кабина.
Като тефтер, изписан до средата.
В коя - не помня.
Мисля, беше синя.
Отпред в тефтера -
снимки на децата.
А твоят телефон не е записан.
От толкова години с теб се знаем.
О, онзи другият ли?
Пак въздишат
години време.
Ти не ми го даде.
Направо тръгна.
И реши, че дълго
търпели сме Промяната.
Покълна
и като диви бурени
си е проправяла
в цепнатинката стара на тефтера
стъбла, в които пътят ни потъна.

Защо ме питаш още за кабината?
Не я намерих.
Днес звъня от друга.

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано във в-к Уикенд 15-21 дек 2018

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??