10 апр. 2011 г., 20:15

Кажи... какво е Любовта... 

  Поэзия » Любовная
787 0 9




Кажи... какво е Любовта...

Да си откраднеш миг от полета на птиците
със ясното докосване за щастие...
... когато се нанизват във редици
и лятото по своему изпращат.

Да си откраднеш есен от косите на момиче,
което милват палаво листата...
... сред клоните то да наднича
и да напомня още по за лятото.

Да си открадна капките, които
лицето ти докосват във дъжда
и с устни бавно да отпивам
желанието ти, страстта.

Да ме откраднеш и във безтегловност
да ме държиш - тъй както и сега.
Да няма между нас условия.
Кажи... какво е Любовта...


 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??