23 авг. 2021 г., 07:50  

Прошепни ми, момиче 

  Поэзия
395 1 9

Прошепни ми, момиче,

че в полетата тичаш,

слънчогледи прегръщаш,

светлината поглъщаш.

 

Прошепни ми, момиче –

с радост пак се обличаш

и зората те гали

с позлатени воали.

 

Прошепни ми, момиче –

тихо в мене се вричаш,

а небето безбрежно

е свидетел на нежност.

 

Прошепни ми, момиче,

безвъзвратно се стичаш –

несломима стихия

от която да пия!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??