23.08.2021 г., 7:50 ч.  

Прошепни ми, момиче 

  Поезия
397 1 9

Прошепни ми, момиче,

че в полетата тичаш,

слънчогледи прегръщаш,

светлината поглъщаш.

 

Прошепни ми, момиче –

с радост пак се обличаш

и зората те гали

с позлатени воали.

 

Прошепни ми, момиче –

тихо в мене се вричаш,

а небето безбрежно

е свидетел на нежност.

 

Прошепни ми, момиче,

безвъзвратно се стичаш –

несломима стихия

от която да пия!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??