Как да обичам хората?
Как да обичам хората? Кажи ми, животе?
Кагато те са толкова хищни и зли!
Всеки почти студен и безчувствен робот е -
майстор на интриги и гнусави лъжи.
А в света царят войните свирепи!
И навън малолетните изнасилват ги здраво!
А наоколо има хищници и хищни вертепи!
И на улицата децата ги газят направо!
Секат дървеса и палят гори,
а света го боли и към смъртта си той пълзи.
Въздуха тровят и не дреме им дори
за на майката природа потеклите сълзи.
Дано любовта най-сетне изгрее,
за да спрат нашите сълзи.
Сърцето човешко да запее
и щастието ни да възроди.
© Галифрей Михайлов Все права защищены