Като издъхне сънят,
ще му направим аутопсия
и по спомените за него
в очите
ще оценим нещата,
които никога
няма да признаем...
Налудничави,
случайни присъствия,
шарени черги,
докторски слушалки
и коминочистачи.
Ти запали печката
с износените подметки
и избелели тетрадки...
Превържи с последната риза
ранените кактуси
на ненужната философия...
Отдавна не ги разпитвам
за вечността
и други такива...
Безсмъртието вълнува
май вече
само мравките...
Я налей вино!
Само хлябът, все още велик,
лежи си на мястото.
Нарцисът се смее от чашата
и водата допива.
Как да призная,
че съм сънувала
друг,
като и другият беше ти?
Как да призная,
че съм сънувала
друг,
като и другият беше ти?