29 нояб. 2019 г., 12:32  

Как исках да ме помниш като стих 

  Поэзия » Любовная
1172 15 10

Как исках  да ме помниш като стих,

но не от тези, дето натъжават!...

Стотици думички за теб редих

с надежда те да те развеселяват...

 

За твоята усмивка как копнях!...

Сънувах, че разцъфваш като цвете,

в очите ти звънлив кънтеше смях

и ехото  достигаше небето...

 

Но днес край мен владее тишина

и няма шум от стъпките ти леки.

И търся те из цялата земя,

и бродя сам по нашите пътеки...

 

Не мога да напиша весел стих,

от мен това сега не го очаквай!

Затуй безмълвно моля те: "Прости!

Стихът ми може само да разплаква!..."

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??