Как искам да съм вятър необязден,
за да потапям под дъжда коси,
да гоня птиците и пъстро да струи
към тях една потайна солидарност.
Как искам да съм слънце прегоряло,
разнищено към запад да изтичам
и със солено-морска артистичност
от изток да надничам цяло!
Как искам като въздуха разбулена
да смесвам цветовете от безбрежност
и с преродена от надежда нежност
да бъда във живота лудо влюбена!
Как искам. ...
1991...
© Деа Все права защищены