3 сент. 2022 г., 12:18

Какво е душата 

  Поэзия » Философская
711 3 8

Душата под нокът крепи се с надежда,

щом съдбата вещае край и метежност.

Животът роден е от обич и искрена нежност,

и в морала човешки е най-ценната ценност.

"Какво е животът?" се питаме.

"Душата какво е?"

И дълго се лутаме,

а всъщност… всичко любов е.

Любов към далечни и близки,

любов помежду ни,

любов истинска,

опрощаваща,

разбираща,

дори и без думи…

Любов към себе си,

любов за себе си,

любов по пътя към Рая,

любов до безкрая.

Любовта е животът,

любовта е храна за душата.

От божествена обич сe зачеват децата.

Да растат с любов, да бъдат обичани,

в обич към всичко да бъдат заричани

е пътят към Живот,

а не съществуване,

път към добруване…

Защо ли?

Защото ние, човеците,

сме божие вдъхновение,

божие творение

и без съмнение

изпратени на земята

от самото нейно сътворение

за благоденствие

и благотворение…

 

© Златка Чардакова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Това, което душата премълчава »

17 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??