12 июн. 2013 г., 14:46

Какво е поет без муза!? 

  Поэзия » Юмористическая
804 0 20

 Какво е поет без муза!?  

   

            място - квартална кръчма

             Киро - поет

 

Кварталният поет отново е в беда,

горкият, в собствен сос се пържи.

При ,,онзи некадърник,, музата му отишла

и не искала за нищо да се върне.

 

А той си имаше и стил, и амплоа.

Как така изведнъж да ги смени?

А трябва... имаш ли си работа с жена,

очаквай всякакви беди.

 

Опитах, казва, от сайт за поезия 

да гребна мъничко мая. Не е грях, нали?

Но ще ти призная, братко, амнезия

проклета щеше да ми налети.

 

Чета стиха и нищо не разбирам...

Дали авторът е бил със трезва свяст!?

Като мишки думите спринтират

и тряс... над паметта изгубих  власт.

 

Световъртеж - куплета щом повторих,

заигра се всичко в бесен танц,         

едва успях прозорец да отворя,    

въздух  глътнах, хеле оживях.         

 

 Ти знаеш, брате, колко ракия съм изпил,

 за това се иска мнооого здраво семе.      

 Това е срам, стих мъничък като бацил,

 щеше да ме гътне, дявол да го вземе.

  

Ще стана продавач в ,,Плод и зеленчук,,

и тогава няма да ми трябва муза,

а на вас, глупаци, не е потребен тук  

поетът, при когото трепетна луната слиза.

 

 

 

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??