16 дек. 2015 г., 07:46

Какво е светлината 

  Поэзия
425 0 3

Дали за нея пак ще се запиташ:
къде я пазят в лодчица от мида,
дали е някъде дълбоко скрита
и се таи във нещо тук невидимо?


Дали потрепва в блясък от огниво
и в две очи - горещи чаши чаени,
с които трябва да познаеш сивото
и в него после да я издълбаеш?

 

Дали е във началото на лятото,
когато лесно ще си стъкнеш огън?
Или пък е едно зрънце посято
в добрите, топли ириси на бога?

 

А може би е мъничка пътека,
която се рисува вътре в тебе,
за да постелиш вярата в човека,
че радва този свят и е потребен.

 

Какво ли още? Още... всичко друго
по времето чертае светлината.
И всяка светлинка е всъщност чудо,
но трябва да повярваш в чудесата.

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравления за поредното ти много хубаво стихотворение, Миглена!
  • Миглена, в много силен творчески период си! Поредната ти чудесийка!
  • Това, което си написала, Миглена, не е "горе-долу". Не е и "долу". Е, значи остава да е само "горе"! Хареса ми и те поздравявам!
Предложения
: ??:??