12 авг. 2024 г., 06:08

Какво ли е да си море 

  Поэзия » Другая
147 3 3

КАКВО ЛИ Е ДА СИ МОРЕ

 

Какво ли е да си море –

да нямаш край, дори посока.

От майка да не си роден,

сред бездни тъмни и дълбоки.

 

Познало в бури Божи гняв,

да взимаш, но да даваш много.

Изронило пети от бяг,

да галиш и наказваш строго.

 

Да пазиш тайни в дълбини

под залезните хоризонти.

По дължини и ширини

да се надбягваш със циклони.

 

Над звезден избелял саван

с циклопи фарове да светиш.

Да нямаш под, нито таван,

а да си дом с безчет адреси.

© Диана Фъртунова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??