28 янв. 2011 г., 12:32

Какво ли пожелават си звездите 

  Поэзия » Философская
1166 1 6

                                                                Какво ли си пожелават звездите,

                                                                когато видят падащи хора?

                                                                (прочетено някъде...)

 

 

Какво ли пожелават си звездите,

когато видят хората да падат?

Когато, разделени от душите си,

спасени са от чувството да страдат...?

 

Какво ли пожелават си звездите?

И сбъдват ли се техните желания?

Те наблюдават ли ни също скрито,

за да открият нашите послания...?

 

Какво ли пожелават си звездите,

които ни се струват толкоз вечни?

Дали пък те, към нас като политат,

не ни желаят  – да сме по-човечни...?     

 

 

27/01/2011

 

 

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.

  • Нека виждаме само падащи звезди, за да има мечти, които да си пожелаваме да се сбъднат! И да няма падащи хора...
    Приятелски поздрав от мен!
  • Какво ли?Поздрав за идеята!
  • Харесах! Оригинално!
  • Хубав стих!
  • хубаво е много,да
    може би си пожелават да се ударим по-слабо
  • Дали прорязват всеки път небето,
    когато нецелунато момиче
    поиска, в знак на обич, от момчето
    звезда да и свали, да я закичи.

Предложения
: ??:??