19 мая 2012 г., 00:55

Какво ли трябва 

  Поэзия
558 0 0

Какво ли трябва?

 

 

Какво ли трябва аз да сторя,

да кажа стига, веч’ се уморих,

не искам повече да споря,

защото... себе си убих!

 

Светът изглежда  толкоз  хубав,

като вълшебен  феномен,

но трябва ли затуй да  бъда

от него силно наранен?

 

Да вярвам дълго веч’ не мога,

да чакам нова свобода?

Та аз съм също от народа,

на който някой обеща,

 

Да бъде утрето ни друго,

да има много светлина,

затуй  се радвах  и копнях,

но нов катарзис... не видях.

 

Къде отиде онзи блян,        

за който някога мечтах,

нима не ни е днеска свян,

достигнали до пълен крах.

 

Какво ли трябва да се случи,

да стигнем пристана желан,

за новото... да се получи,

каквото трябва  -  ще го дам!

 

2012г.        SRG

 

© Стойко Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??